طرز تهیه خورش بامیه – خانه ریاضیات

: بامیه سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است

1. بادام هندی ها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگی ها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.

3. بامیه ها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آن ها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیه ها را در ظرف دیگری بریزید.

2. غوره را می‌شوییم وکمی نمک به آن می‌زنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره می‌ریزیم. بامیه ها را در ظرف مرغ می‌ریزیم و می‌گذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد، سپس بادمجان‌ها را روی آن می‌چینیم و اجازه می‌دهیم خورش با حرارت ملایم چند جوش بزند و جا بیفتد.

4. 2 قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانه های رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانه ها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوه ای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.

5. شیره تمبر هندی را از صافی رد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش، همراه گوجه‌ سرخ‌شده و بامیه به خورش اضافه کنید.

8. در آخر بامیه ها را اضافه کنید و هم بزنید.

9. سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.

خورش بامیه جنوبی

: بامیه سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است. علاوه بر ویتامین ها، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است و مصرف آن می‌تواند سبب کاهش ابتلا به دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی – عروقی شود. در ادامه با دستور پخت چند نوع خورش بامیه آشنا خواهید شد. خورش بامیه جنوبیچی لازم دارم؟

3. در قابلمه را می‌بندیم تا سیب‌زمینی‌ها بپزند. حالا کلاهک بامیه‌ها را جدا می‌کنیم و بعد آنها را در کمی روغن تفت می‌دهیم. در اواخر پخت آنها را به خورش اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم در خورش نرم‌تر شوند.

فوت کوزه‌گری
به جای گوجه‌فرنگی می‌توانید از یک تا دو قاشق رب گوجه هم استفاده کنید. اگر هم به چاشنی تمبر هندی علاقه‌ای ندارید، می‌توانید از آب‌لیمو استفاده کنید.

7. کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

بامیه‌ها را در ظرفی ریخته و حدود 30 دقیقه با آب و نمک بجوشانید، سپس آنها را در صافی ریخته و با آب بشویید. وقتی آب آن خوب گرفته شد آنها را در‌تابه بدون روغن کمی تفت دهید تا لزجی‌شان کاملا گرفته شود 

5. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجه ها جدا شد بجوشد.

 خورش بامیه با بادام هندی

مواد لازم:

  •         بامیه: 250 گرم
  •         گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط
  •         بادام هندی: 5 الی 10عدد
  •         فلفل تند سبز: 1عدد
  •         زنجبیل: 1/2قاشق چایخوری
  •         سیر: 2حبه
  •         کشک: 4قاشق غذاخوری
  •         پیاز: 1عدد بزرگ
  •         پودر گشنیز و زیره: 2قاشق چای خوری
  •         زردچوبه: 1/4 قاشق چایخوری
  •         پودر فلفل قرمز: 1/2 قاشق چای خوری
  •         دانه رازیانه: 1/4 قاشق چای خوری
  •         برگ گشنیز خرد شده: 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
  •         روغن: 2 قاشق غذاخوری + 1 و 1/2 قاشق غذاخوری
  •         نمک: به مقدار لازم

 طرز تهیه خورش بامیه

طرز تهیه


 

برای گرفتن روغن اضافی بادمجان‌ها را در آبکش فلزی می‌چینیم و آبکش را در ظرفی قرار می‌دهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم می‌گذاریم. به این ترتیب روغن اضافی بادمجان‌ها ته ظرف باقی می‌ماند. 

10. گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید. 

6. در آخر نمک بزنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.


 

.6. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.

3. تمبر هندی را در یک کاسه  آب جوش بریزید. سپس آن را با قاشق کمی هم بزنید و اجازه دهید خیس بخورد. سیرها را رنده کنید و تفت دهید. وقتی سرخ شدند گوجه پوره‌شده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود و کمی تفت بخورد.

2. کمی بعد میگو را در ظرف می‌ریزیم و منتظر می‌شویم میگو همراه سیر سرخ شود، سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه را اضافه می‌کنیم. حالا سیب‌زمینی‌ها را همراه کمی آب در ظرف می‌ریزیم. مقدار آب باید تا حدی باشد که فقط روی سیب‌زمینی‌ها را بپوشاند.

1. مرغ را با یک لیوان آب، پیاز، رب گوجه‌فرنگی و کمی نمک و فلفل می‌گذاریم بپزد تا آب آن حدود نصف لیوان شود. کناره‌ بادمجان‌های پوست کنده را چاک می‌دهیم و با نمک در روغن با حرارت ملایم سرخ می‌کنیم، سپس مرغ را خرد می‌کنیم، استخوان های درشت آن را می‌گیریم و کنار می‌گذاریم.

‬فوت کوزه‌گری


 

2. بعد به گوشت آب سرد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.

خورش بامیه و بادمجان

مواد لازم

  •     مرغ تمیزکرده: یک عدد
  •     بادمجان قلمی یک اندازه: شش عدد
  •     بامیه: 500 گرم
  •     پیاز سرخ‌کرده: 250 گرم
  •     غوره: 250 گرم
  •     رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  •     نمک و فلفل: به قدر کافی
  •     روغن: 150 گرم

 طرز تهیه خورش بامیه

 
طرز تهیه
فوت کوزه‌گری

4. چوب بامیه‌ها را بگیرید، فقط حواس‌تان باشد خیلی از ته آنها را نگیرید چون بامیه لزج می‌شود.

خورش بامیه با میگو

مواد لازم

  •     میگو: به میزان دلخواه
  •     سیب‌زمینی: دو عدد متوسط که هشت تکه شده باشد
  •     سیر: دو حبه
  •     پیاز: یک عدد متوسط
  •     بامیه: به میزان دلخواه
  •     رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری
  •     نمک، ادویه کاری و روغن: به میزان لازم

طرز تهیه خورش بامیه

طرز تهیه
1. پیازها را خرد کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خورد زردچوبه و بقیه ادویه‌جات را روی گوشت بریزید.

مواد لازم

  •     بامیه: ۷۰۰ گرم
  •     گوشت خورشی: ۴۰۰ گرم
  •     گوجه‌فرنگی: ۶۰۰ گرم
  •     تمبر هندی: نصف بسته
  •     پیاز: دو عدد بزرگ
  •     سیر: یک بوته کوچک
  •     نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به میزان لازم
  •     فلفل دلمه‌ای خردشده برای تزیین: به میزان لازم

 طرز تهیه خورش بامیه

طرز تهیه:
1.اول از همه پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه روی اجاق گاز همراه یک قاشق غذاخوری روغن سرخ می‌کنیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد، سیر رنده‌شده را اضافه می‌کنیم.

2. سر و ته بامیه ها را بزنید و در اندازه های ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیه ها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *